Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Moskou

Heb jij binnenkort een citytrip naar Moskou gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Let op: vanwege coronamaatregelen is het mogelijk dat openingsuren en prijzen tijdelijk zijn aangepast en is reserveren voor het bezoeken van sommige bezienswaardigheden noodzakelijk.

Hieronder vind je een voorproefje van wat tips uit onze gids over Moskou, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

 

Kremlin

Rusland telt meer dan 20 Kremlins, maar het Kremlin in Moskou is het bekendste. Kremlin wil zeggen: een vestiging van een versterkte stad. De stenen muur rond het Kremlin werd tussen de 15de en 16de eeuw gebouwd. Eerder in de 12de eeuw bestond er al een houten muur. Binnen de muren vind je verschillende musea, monumenten en kathedralen. De Tsarenklok, de grootste klok ooit gegoten, werd oorspronkelijk gemaakt voor het Kremlin. Deze gigantische klok brak spijtig genoeg voordat ze gebruikt kon worden, maar ze is nog steeds te bewonderen aan de voet van de Klokkentoren van Ivan de Grote.

 

Novodevichy klooster

In het Novodevichy klooster beland je wederom in een Russisch sprookje. Het klooster werd in 1524 gebouwd en heeft een rijke geschiedenis. Achter de muren staan vier grote kathedralen met bijzondere collecties van verschillende iconen en een aanzienlijke begraafplaats. Het was gebruikelijk dat vrouwen van adel zich in het klooster terugtrokken. Sophia en Eudoxia Lopukhina, beiden verwanten van Peter de Grote, verbleven in het Novodevichy klooster.

 

Spreeuwenheuvel 

Wil je graag van een waanzinnig uitzicht over Moskou genieten? Bezoek dan de Spreeuwenheuvel waar de staatsuniversiteit van Moskou staat. De “Sparrow Hills” werden vroeger ook wel de Lenin Hills genoemd. De heuvel is het hoogste punt van Moskou en je hebt er een prachtig zicht op de fraaie architectuur van Moskou. In de winter zijn de skipistes op de heuvel geopend. Geniet dan van het uitzicht op een “wit” Moskou. 

Let op: voor kinderen zou dit zwaar kunnen zijn. 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual
Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief