De weg naar Brussels Airport

GPS-locatie

Met de wagen

De luchthaven is goed bereikbaar. Vanaf de Brusselse Ring volg je de verkeersborden met Zaventem op. Hou rekening met de verkeersdrukte tijdens de spitsuren.

Je kan de luchthaven in de meeste navigatiesystemen vinden via POI (Points Of Interest). Als alternatief kies je het kruispunt A201/Vilvoordelaan in 1930 Zaventem. Dat kruispunt ligt aan het begin van de toegangsweg tot onze luchthaven.

Parkeren

Reserveer je parking op voorhand

Brussels Airport biedt het hele jaar door parkeerformules op maat aan, 24/7. Kies voor comfort en parkeer vlakbij de luchthaven, waar er plaats is voor meer dan 10.000 wagens. Iets verderop is er plaats voor 2.000 wagens, aan een goedkoper tarief. Een shuttledienst zorgt voor een vlotte verbinding met de luchthaven.

Hier vind je een volledig overzicht van de parkeermogelijkheden, inclusief prijzen.

Wegbrengen/ophalen

Iemand naar de luchthaven brengen

Als je iemand wil afzetten op de luchthaven kan je terecht op de gratis drop-off. Op de toegangsweg A201 volg je de signalisatie (departure sign). Van de drop-off is het maar 5 minuten wandelen tot aan het luchthavengebouw.

Meer informatie vind je op deze pagina.

Trein/bus

Met het openbaar vervoer naar de luchthaven

Kom je ook graag ontspannen aan op de luchthaven, helemaal klaar voor je vlucht? Kies dan voor het openbaar vervoer. Onze brochure geeft je in een oogopslag een volledig overzicht van jouw opties met het openbaar vervoer.

De trein

Maar liefst 80 steden hebben een rechtstreekse treinverbinding met Brussels Airport, met een tot twee treinen per uur. Op de verbinding met het centrum van Brussel rijden er zelfs zes treinen per uur. Bij je boeking vind je ons station onder de naam Brussels Airport – Zaventem.

Meer informatie vind je op deze pagina.

Boek hier meteen je treinticket.

De bus

Een goedkoper alternatief is de bus. Het busstation bevindt zich op niveau 0, waar 20 buslijnen van De Lijn klaar staan om je van en naar de luchthaven te brengen.

Daarnaast heb je nog de Brussels Airport Express die al vroeg in de ochtend tussen Antwerpen en de luchthaven rijdt. De bus vertrekt achteraan platform B en bedient in Antwerpen de halte Koningin Astrid-plein. Stoppen aan de halte Crowne Plaza kan op verzoek.

Meer info vind je hier.

De MIVB biedt een snelle verbinding met de Europese wijk in Brussel. De bussen van de MIVB vertrekken van platform C.

Zoek hier je verbinding.

Tip: Binnen het luchthavendomein is het gebruik van de bussen van De Lijn voor iedereen gratis.

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief