Liggen je reisdocumenten en bagage al klaar?

3 tips om je reis voor te bereiden

Op reis gaan, is altijd fijn. Toch komen er best wat voorbereidingen aan te pas. Om je reis zo efficiënt mogelijk te plannen, is het belangrijk om de juiste reisdocumenten op zak te hebben, te weten welke bagage je mag meenemen en op tijd aan te komen op de luchthaven.

​​Bereid je reis samen met ons voor en laat je stress thuis!

Man who is packing is luggage.

1. Breng de juiste reisdocumenten mee

De verplichte reisdocumenten zijn afhankelijk van je bestemming. Kijk daarom goed na wat je nodig hebt voor vertrek. Vergeet zeker je COVID-19 Certificaat niet waarop te vinden is of je volledig gevaccineerd bent, of je een negatieve PCR test hebt of je van COVID-19 herstelt bent. Naast de digitale versie is het aan te raden om ook een print mee te nemen. Ontdek hier wat voor jouw bestemming van toepassing is.

Identiteitskaart, visa and ESTA

Ook je identiteitskaart of een Kids-ID zijn nodig om op zak te hebben. Denk er tijdig aan om deze Kids-ID’s aan te vragen bij de gemeente waar je woont. Voor reizen buiten de Schengenzone heb je een paspoort nodig.

Afhankelijk van je bestemming kan het ook nodig zijn dat je een visum, inentingsbewijs en ESTA (Electronic System for Travel Authorization) hebt.

Reisadvies tijdens COVID-19

Kan je niet wachten om te reizen, maar weet je nog niet goed waarheen? Bekijk het reisadvies en COVID-19 reisvoorschriften wereldwijd. Kies een land op de kaart om van start te gaan.

Meer reisadvies.


Un homme charge ses bagages.

2. Pak je bagage slim in

Hoeveel bagage en handbagage je mag meenemen is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het type ticket dat je hebt gekocht. Het maximumgewicht staat altijd op je ticket vermeld. De afmetingen van je handbagage worden ook door de luchtvaartmaatschappij bepaald en kunnen wel eens verschillen. Controleer dit zeker op voorhand op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Mobiliteit en vliegen

Heb je een rolstoel of krukken nodig om aan het vliegtuig te geraken, dan kunnen die mee aan boord. Ouders met kinderen tot vier jaar mogen een opvouwbare kinderwagen meenemen tot aan de gate. Daar wordt de kinderwagen samen met de bagage in het ruim van het vliegtuig gestopt.

Wat mag in je handbagage?

Naast je ruimbagage mag je in het algemeen nog een stuk handbagage meenemen. Denk eraan dat die tas of koffer in het bagagekastje van het vliegtuig moet passen of onder de stoel voor je. Vloeistoffen en gels mag je meenemen in flesjes van maximum 100 ml, ingepakt in een hersluitbare plastic zak met een inhoud van maximum 1 liter.

Zorg ervoor dat je breekbare zaken steeds goed verpakt. Plaats daarnaast je elektrische toestellen, zoals pc’s, tablets, camera’sin je handbagage. Zorg er ook zeker voor dat je ze bij de security controle snel tevoorschijn kan halen.

Bekijk wat je niet mag meenemen op het vliegtuig

Vergeet je mondmasker niet

Zet alvast je mondmasker op want overal op de luchthaven is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 12 jaar. Voor de regels op het vliegtuig raadpleeg je best de website van jouw luchtvaartmaatschappij. Een paar extra mondmaskers meenemen in je handbagage, is geen slecht idee.

Vlucht plannen tijdens corona

Op vakantie gaan in COVID-19 tijden is net dat beetje anders. We raden je aan om je vlucht extra goed voor te bereiden. Brussels Airport beschikt over een Travel planner waarbij, een handige tool waarbij je je reis optimaal kan voorbereiden. Neem zeker een kijkje en vertrek met een gerust hart op reis.


Man with luggage at Brussels Airport.

3. Kom op tijd

Tot slot raden we je aan om steeds op tijd te komen. Aan de check-in voor je vlucht wordt nu ook gevraagd naar de extra nodige reisdocumenten zoals je COVID-19 certificaat. Daarom vragen we om op tijd te komen.

Wil je graag weten hoe laat dat is voor jouw vlucht? Geef hier je vlucht nummer en wij vertellen je hoe laat je het beste op de luchthaven aanwezig bent.

Zo, je bent nu helemaal klaar om je volgende reis voor te bereiden. Heb je toch nog vragen? Stel ze aan BRUce of via Whatsapp. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief