Bagage en reisdocumenten

Wat neem je mee in je bagage en handbagage?

Het gewicht dat je als ruimbagage mag inchecken verschilt van luchtvaartmaatschappij en reisklasse. Het maximumgewicht staat altijd op je ticket vermeld.

Tip: Pak breekbare voorwerpen goed in.

Heb je een rolstoel of krukken nodig om aan het vliegtuig te geraken, dan kunnen die mee aan boord. Ouders met kinderen tot vier jaar mogen een opvouwbare kinderwagen meenemen tot aan de gate. Daar wordt hij samen met de bagage in het ruim van het vliegtuig gestopt.

Naast je ruimbagage mag je in het algemeen nog 1 stuk handbagage meenemen. Denk eraan dat die tas of koffer in het bagagekastje van het vliegtuig moet passen. Vloeistoffen en gels mag je meenemen in flesjes van maximum 100 ml, ingepakt in een hersluitbare plastic zak met een inhoud van maximum 1 liter.

Meer details vind je op deze pagina.

Welke reisdocumenten heb je nodig?

Afhankelijk van je bestemming heb je een identiteitskaart, paspoort, visum en inentingsbewijs nodig. Kijk bij het boeken van je vlucht na wanneer je je visum moet aanvragen om het op tijd in je bezit te hebben.

Tip: Voor kinderen zonder identiteitskaart is een Kids-ID verplicht. Dat kan je aanvragen bij je gemeente of stad.

Reis je als inwoner van een Europees land zoals België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk naar de Verenigde Staten, dan heb je geen visum nodig maar wel een ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Neem een kopie van al je reisdocumenten en bewaar reischeques, voorschriften enzovoort afzonderlijk. Ook een extra stel pasfoto's kan nuttig zijn.

Vlieg je buiten de EU op onze luchthaven?

Klik hier voor meer info.

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief