Wat mag je verwachten op Brussels Airport?

Vertrek veilig op reis

Op reis gaan tijdens COVID-19 is net dat beetje anders. Bij Brussels Airport doen we ons best om je reis veilig te laten starten. Met deze video laten we je zien wat je mag verwachten. We houden je graag op de hoogte van de huidige coronamaatregelen op Brussels Airport.

Door middel van plexiglas, grondsignalisaties, mondmaskerplicht en desinfecterende handgel zorgen we ervoor dat onze werking zo veilig mogelijk verloopt. Daarnaast geven we nog graag drie tips mee aan reizigers op de luchthaven.

1. Enkel passagiers zijn toegelaten

Tijdens COVID-19 zijn enkel reizigers toegelaten in het luchthavengebouw. Houd er rekening mee dat je dus geen familielid in de luchthaven kan ophalen. Je ticket wordt gecontroleerd aan de ingang van het luchthavengebouw.


Draag het mondmasker op Brussels airport

2. Bewaar afstand en draag je mondmasker

Binnen Brussels Airport worden de algemene coronamaatregelen van de Belgische overheid gevolgd. Zo is het belangrijk dat alle reizigers de volgende voorschriften respecteren:

  • Hou 1,5 meter afstand van andere reizigers
  • Draag het mondmasker op de correcte manier op de luchthaven en in het vliegtuig.
  • Was en ontsmet je handen regelmatig.

Vervolgens kan je best de geldende coronamaatregelen opzoeken van het land van je bestemming. Deze kunnen verschillen naargelang je bestemming en reisperiode.

Wil je graag weten hoe laat je best op de luchthaven bent voor jouw vlucht? Geef je vluchtnummer in de planningstool in en wij vertellen je hoe laat je het beste op de luchthaven kan zijn.

Reis zorgeloos in COVID-19 tijden


Man who is packing is luggage.

3. Testcentrum voor reizigers

Naast alle coronamaatregelen om te reizen vanop de luchthaven, gelden er ook nog heel wat maatregelen naargelang je bestemming. Zo kan een PCR- of antigeentest opgelegd worden. Brussels Airport beschikt over twee testcentra, uitgebaat door Ecolog. Zo kunnen reizigers bij vertrek- en aankomst een coronatest laten uitvoeren. Maak op voorhand een reservatie voor je test zo kan je sneller je test laten afnemen.

Reserveer je plaatsje vooraf bij EcoCare

Heb je toch nog vragen? Stel ze aan BRUce of via Whatsapp. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief