13 juli 2017

Tips om je vliegangst te overwinnen

Vliegangst komt voor in verschillende soorten en maten. Terwijl sommigen het gewoon heel spannend vinden om te vliegen, zijn er ook mensen die helemaal niet in een vliegtuig durven stappen. En dat is erg jammer, want vliegen geeft je een enorme vrijheid. Ben jij bang om te vliegen? Vind dan hieronder tips om die vliegangst te overwinnen.

1. Vliegangst overwinnen door technische kennis

Stel jezelf de vraag: waarom ben ik bang bent om te vliegen? Vaak is een gebrek aan kennis de oorzaak. Waarom hoor ik dit geluid? Waarom gaat dat lampje branden? Wat gebeurt er juist wanneer een vliegtuig opstijgt? Informeer je op voorhand over de techniek van het vliegen en begrijp beter wat er allemaal gebeurt!

2. Laat je niet afschrikken door turbulentie

Een andere oorzaak voor vliegangst is turbulentie. Ook hier geldt: informeer je op voorhand over wat turbulentie juist is. Je kan deze luchtgolven vergelijken met golven in de zee waar je doorheen zwemt. Je deint mee op de beweging, maar verder is er niets aan de hand. Achteraan het vliegtuig is turbulentie trouwens harder voelbaar. Heb je de mogelijkheid, reserveer dan plaatsen vooraan.

3. Begin ontspannen aan je vlucht

Wees ruim op tijd op de luchthaven, zorg voor een goede nachtrust, drink geen koffie en eet niet te veel suikers voor je vertrek. Deze kunnen nervositeit namelijk aanwakkeren. Probeer op het vliegtuig zo ontspannen mogelijk in je stoel te zitten en adem rustig in en uit. Denk ten slotte ook aan de leuke aspecten van je vlucht: je begint aan een heerlijke vakantie vol avonturen!

4. Licht het boordpersoneel in over je vliegangst

Het boordpersoneel is opgeleid om met zulke situaties om te gaan. Zij kunnen je vliegangst dus zeker verhelpen. Aarzel niet om hen je vragen te stellen; zij kunnen je uitleg geven over alles wat er gebeurt tijdens een vlucht en je zo geruststellen.

5. Zorg voor afleiding tijdens het vliegen

Een goed boek, een spelletje op je smartphone, een film, kruiswoordraadsels, een knappe steward of stewardess? Probeer je tijdens cruciale momenten op iets anders te focussen. Ben je vooral bang tijdens het opstijgen? Dwing jezelf dan om iets te lezen op dat moment. Ook al lukt het lezen niet zo vlot, je richt je aandacht wel op iets anders.

6. Oefening baart kunst

Hoe vaker je vliegt, hoe meer je zal ondervinden dat er niets is om bang voor te zijn. Je vliegangst overwinnen is daarom het beste excuus om vaak op vakantie te gaan!

 

Boek nu een ticket naar je favoriete bestemming en probeer onze tips om je vliegangst te overwinnen!
 

 

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief