31 January 2018

Een citytrip naar Casablanca, verre van casual!

Al eens afgevraagd wat er allemaal te beleven valt op een vakantie in Casablanca? MNM-dj Dorianne ging op onderzoek in hét havenstadje van het westelijke Marokko. En deze keer deed ze dat niet alleen: niemand minder dan MNM-collega en soulmate Lady S vergezelde haar op haar trip. Dat belooft!

Hassan Il-moskee

“Het meest imposante bouwwerk van heel Casablanca is ongetwijfeld de Hassan Il-moskee”, vertelt Dorianne. Met een capaciteit van 25.000 mensen is deze indrukwekkende moskeede grootste van heel Marokko. Ze werd gebouwd als geschenk voor koning Hassan II vlak naast de kust met zelfs een stuk op de Atlantische Oceaan. Met haar metershoge poorten en prachtig versierde koepels is deze moskee zeker een bezoekje waard tijdens je citytrip. Zorg wel dat je op tijd bent zodat je lange wachtrijen vermijdt!

Park van de Arabische Liga

Wie op zoek is naar een boulevard vol palmbomen is hier op het juiste adres. Lady S verkoos dit tot een van de meest sfeervolle parken die je in de stad kan vinden, ideaal om even tot rust te komen. Tip: sluit je bezoek af met een Marokkaanse muntthee op een van de terrasjes in het park. Een lokale delicatesse die je niet mag missen tijdens je citytrip in Casablanca!

 

Mohammed V-plein

Dit centrale plein vormt de scheiding tussen het oude en het nieuwe stadsdeel. Het wordt opgedragen aan koning Mohammed V Ben Youssef die de eerste koning was van onafhankelijk Marokko. Bewonder de fontein die het plein domineert of leun achterover in een van de cafés en observeer hoe de lokale bevolking en toeristen hun dag beleven.

 


Rotsen bij El Hank-vuurtoren

Om aan de drukte van de stad te ontsnappen kozen de dames ervoor om een bezoekje te brengen aan de vuurtoren El Hank. Maar de échte trekpleister zijn de rotsen vlak naast de toren. Met een zicht op de Hassan II-moskee is deze plek ideaal om even tot rust te komen en kennis te maken met de locals die hier graag hun dag doorbrengen. En het voordeel is: veel toeristen zal je er niet tegenkomen! Schitterend toch?

Oude medina

Dorianne en Lady S sloten hun citytrip in Casablanca in schoonheid af door wat rond te slenteren in de smalle steegjes en kraampjes die de oude medina te bieden heeft. Hier vind je zowel souvenirs als ambachtelijke producten in de talrijke smalle marktkraampjes. Proef van de lokale lekkernijen, snuif de geuren op van de kruiden en specerijen en laat je meevoeren door de mensenmassa. De oude stadskern is een stuk rustiger dan de nieuwe medina en is bovendien deels omringd door stadsmuren.

 

 


Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen

 

Wil jij zelf deze mooie stad ontdekken tijdens een bruisende citytrip?

Check hier onze goedkope vluchten naar Casablanca!

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief