31 augustus 2017

6 tips om te reizen binnen budget

Op vakantie gaan is oh zo leuk! Je leert nieuwe plaatsen kennen, ontmoet nieuwe mensen en komt helemaal tot rust. Bovendien hoeft reizen helemaal niet zo duur te zijn. Met deze tips vertrek jij binnenkort op de perfecte low budget vakantie.

1. De eerste stap: voorbereiding!

Wil je op reis gaan binnen een budget, schrijf je dan op voorhand in op allerlei nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen en hotels. Zo blijf je op de hoogte van kortingen en acties. Wil je graag een museum bezoeken tijdens je trip? Check dan eerst de website: de kans is groot dat de toegang gratis is op bepaalde dagen van de week/maand.

2. Kies zorgvuldig je datum en locatie

Goedkoop reizen is veel makkelijker in het laagseizoen, want dan zijn zowel de vluchten als je verblijf minder prijzig. Bovendien zal het dan ook minder druk zijn op je bestemming. Kies daarnaast voor een verblijfplaats net buiten het centrum. Hierdoor kan je vaak heel wat besparen en ontdek je ook de leuke (en vaak minder toeristische) plekjes buiten het centrum waar ook de locals vertoeven!

3. Boek twee enkele vliegtickets

Vliegtickets worden meestal in heen-en-terugformaat aangeboden. Controleer echter of het niet goedkoper is om twee enkele vluchten te boeken bij verschillende vliegmaatschappijen. Dinsdag blijkt trouwens de meest voordelige dag te zijn om je vlucht te boeken. Hou hier dus rekening mee indien je wil reizen binnen een budget en check regelmatig de goedkope vluchten op Bruxx.be, het budgetvriendelijke platform van Brussels Airport.

6 tips om te reizen binnen budget

4. Voorkom extra bagagekosten

Neem je ruimbagage mee, prop deze dan niet te vol bij vertrek. De kans is immers groot dat je tijdens je vakantie nog zaken koopt, waardoor je koffer meer gaat wegen en je misschien moet bijbetalen. Nog goedkoper is om enkel handbagage mee te nemen. Of draag je spullen in je kleding, zoals bijvoorbeeld in deze handige jas met extra grote zakken.

5. De beste dingen zijn gratis

Een prachtige wandeling in de natuur, een gezellige picknick in het park of een adembenemende zonsondergang: de mooiste dingen zijn echt gratis! In veel steden (zoals Praag, Milaan en Boedapest) kan je bijvoorbeeld gratis rondleidingen volgen door plaatselijke gidsen. Op het einde van de tour kan je hen een fooi naar keuze geven. Deze rondleidingen heten “free walking tours” of “blue umbrella tours” en kan je terugvinden op internet.

6. Gedraag je als een local

Op restaurant gaan, de taxi nemen, toeristische attracties bezoeken, … Het is natuurlijk allemaal erg leuk, maar dat merk je ook aan de prijzen. Probeer je goedkoop te reizen, gedraag je dan als een local. Koop lekkers in de supermarkt of op de plaatselijke markt, gebruik het openbaar vervoer en kies voor een hostel, een Airbnb, ga couch surfen of zet je tentje ergens op. Je zal makkelijker mensen leren kennen én je bespaart geld.

Heb je helemaal zin gekregen om jouw low budget vakantie te boeken?

Bekijk nu de goedkope vliegtickets op Bruxx.be!

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief